5 Essentiele Hr Taken Outsourcen Business Sidekicks

5 essentiële HR-taken die je kan outsourcen aan een HR Sidekick

 

HR-taken zijn essentieel, maar vaak tijdrovend en complex. Door deze uit te besteden aan een ervaren HR Sidekick, kan je de focus houden op de core business van je onderneming, terwijl de HR-administratie professioneel wordt beheerd. Hier zijn vijf HR-taken die je moeiteloos kunt outsourcen. 

 

Payroll-beheer

 

Payroll is een delicate taak die nauwkeurigheid en kennis van de wetgeving vereist. Een HR Sidekick zorgt voor een correcte loonadministratie. Van het tijdig uitbetalen van salarissen tot het opstellen van loonfiches, het beheren van vakantiedagen en het bijhouden van bonussen. Daarnaast blijft een HR Sidekick steeds op de hoogte van wijzigingen in de sociale wetgeving, zodat je onderneming altijd compliant blijft. 

 

Rekrutering en selectie

 

Het vinden van de juiste medewerkers kan een tijdrovend proces zijn. Een HR Sidekick neemt dit volledig over: opstellen van vacatures, selectie van CV’s, eerste screeningsgesprekken en coördinatie van sollicitatiegesprekken. Zo krijg jij enkel de beste kandidaten voorgeschoteld. Bovendien ondersteunt een HR Sidekick bij het onderhandelen over salarispakketten en het opstellen van arbeidsovereenkomsten. 

 

Onboarding

 

Een goed onboardingproces is cruciaal voor het succes van nieuwe medewerkers. Een HR Sidekick zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt: van het in orde brengen van de contracten, het verzorgen van de nodige werkmaterialen, tot het organiseren van introductiesessies en trainingen. Door deze taak uit te besteden, verzeker je een warm welkom voor je nieuwe collega’s, zonder dat je er zelf tijd aan verliest.

 

HR-administratie

 

HR-administratie omvat meer dan enkel papierwerk. Een HR Sidekick zorgt voor een correcte opvolging van personeelsdossiers, ziekteverlof, afwezigheden en de opmaak van arbeidsdocumenten. Bovendien helpt een HR Sidekick bij de opmaak en opvolging van de jaarlijkse evaluatiecyclus, performance reviews en het implementeren van nieuwe HR-processen. Op die manier blijven alle personeelsgegevens goed georganiseerd en up-to-date. 

 

Training en ontwikkeling

 

Het ontwikkelen van talent binnen je organisatie is essentieel voor groei en succes. Onze HR Sidekick helpt bij het opstellen en uitvoeren van trainingsprogramma’s. Denk daarbij aan soft skills, leiderschapstrainingen of vakinhoudelijke opleidingen. Van het organiseren van interne opleidingen tot het inschakelen van externe opleidingspartners, onze HR Sidekick zorgt dat alles geregeld is en afgestemd op de behoeften van je medewerkers. 

 

Waarom kiezen voor Business Sidekicks?

 

Met Business Sidekicks krijg je toegang tot HR-expertise op maat van jouw onderneming, zonder de noodzaak van een fulltime HR-medewerker. Of je nu kiest voor tijdelijke ondersteuning tijdens piekperiodes of langdurige samenwerking, wij bieden flexibele en op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke noden. 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze HR Sidekicks jouw onderneming kunnen versterken! 

 

 

Volg jij ons al op social media?